top of page
ode to a love lost (c) BENJAMIN ABEL MEIRHAEGHE, 2016.jpg

Ode to a Love Lost
Toneelhuis / Benjamin Abel Meirhaeghe

Ode to a Love Lost speelt zich af in de krater van een hart. Het startpunt van deze voorstelling is een persoonlijk liefdesverhaal van Benjamin Abel Meirhaeghe. Samen met zijn toenmalige geliefde en muze maakte hij in 2018 The Ballet. Die gemythologiseerde relatie begeestert Meirhaeghe nog steeds. Denk aan liefdesverhalen tussen Diaghilev en Nijinsky, Wilde en Boosie, Warhol en Basquiat en alle passionele maar onbeantwoorde liefdes die de struggle der esthetica niet hebben doorstaan. 

In Ode to a Lost Love staat Meirhaeghe op scène als danser en gaat hij een intieme artistieke dialoog aan met een aantal jonge choreografen. De focus ligt op zijn eigen lichaam, beïnvloed door westerse normen en schoonheidsidealen uit kunst en reclame. Met een verloren liefde als motor, beweegt hij zich letterlijk richting bevrijding. Dit alles met live muziek van de Berlijnse singer/songwriter Finn Ronsdorf. 

 

Benjamin Abel Meirhaeghe maakt furore als regisseur, countertenor en performer met zijn compromisloze hybride voorstellingen waar performance, kostuums, personality, en vele muziekstijlen samen komen. Sinds kort is hij een van de vaste makers van Toneelhuis. Met Ode to a Lost Love verwelkomen we Meirhaeghe voor het eerst in het Kaaitheaterprogramma – dit jaar binnen de samenwerking PeriferiK. 

bottom of page