top of page
_f6i7330.jpg

About Elly
Tg STAN / de Roovers / Theater Antigone / Toneelhuis

“I believe that the similarities among the human beings on this earth and its various lands, and among its cultures and its faiths, far outweigh their differences.” - Asghar Farhadi 

Na de voorstelling A Separation (2020) duikt tg STAN opnieuw in het oeuvre van de Iraanse filmmaker Asghar Farhadi, ditmaal met zijn, volgens cinefielen, beste film: About Elly. Met een groep van elf toneelspelers, waarin verschillende generaties en afkomsten vertegenwoordigd zijn – Iraaks, Iraans, Nederlands, Belgisch en Afghaans - maakt tg STAN een voorstelling over twijfel, vriendschap, eer en verraad. 

We zien een groep mensen worstelen met hun moraal. Het onbekommerde maakt plaats voor drama. De solidariteit brokkelt af en ieders individuele belangen treden op de voorgrond. Durft een individu een ander te verraden als die zo de groep in bescherming kan nemen? Welke waarheid is waar en voor wie? En is de waarheid wel zo relevant? Of kan een leugen redding brengen? 
 
Toneelspelersgezelschap STAN, acroniem voor Stop Thinking About Names, is sinds lang graag geziene gast op de Kaaiscène. Het gezelschap opereert vanuit het democratische beginsel dat iedereen over alles meebeslist, van tekstkeuze, decor en belichting tot kostuums en affiches. Een STAN-voorstelling is daarom geen voltooid product, maar eerder een uitnodiging tot dialoog. Naast het zoeken naar een gezamenlijke affiniteit is ook de ruimte en noodzaak voor ontmoeting en wisselwerking met gastspelers en andere gezelschappen van essentieel belang.  

bottom of page