top of page
1_The_making_of_Berlin_(c)_Koen_Broos.jpg

The Making of Berlin
Berlin

 7 juli 2016. De makers van BERLIN hebben net hun voorstelling Zvizdal opgevoerd tijdens de Berliner Festspiele. Ze ontmoeten een kranige Duitser op leeftijd. Ze raken aan de praat en zijn geboeid door zijn onwaarschijnlijke levenswandel. Enkele gesprekken en weken later beslissen ze om het laatste luik uit hun Holoceencyclus, waarin ze telkens een stad of dorp ergens ter wereld centraal zetten, aan hem op te hangen. 
 
The Making of Berlin is een portret van een stad, gebouwd rond de bijzondere levenswandel van een Berliner die werkte als orkestregisseur bij de Berliner Philharmoniker. Een man die liefst van al zou teruggaan in de tijd om een onafgewerkt hoofdstuk uit zijn leven te voltooien. BERLIN engageerde zich, met de hulp van o.a. het orkest van Opera Ballet Vlaanderen en radiozender Klara, om de man bij te staan in het realiseren van zijn droom. Gaandeweg vinden ze echter barsten in zijn relaas en komt het hele project op de helling te staan. 

Het werk van het gezelschap BERLIN bevindt zich telkens weer op het kruispunt tussen documentaire en theater. Gewapend met camera’s, interviewtechnieken, montagetafels én acteurs dompelen ze zich onder in situaties en ontwarren er diverse verhaallijnen. In het kader van PeriferiK staat BERLIN nu voor het eerst in het Kaaitheaterprogramma.

bottom of page